Italské olivové oleje
Země s největším množstvím olivových odrůd (přibližně 600) je po Španělsku druhý největší producent olivového oleje. Kvalitní italský olivový olej poznáme díky voňavým čerstvým tónem posekané trávy, aromatických bylinek a salátu či čekanky. Značné jsou i ovocné stopy zelených jablek, rajčat, citrusů a nezralých ořechů. Vše doplňuje kořenitý podtón, který se intenzitou liší na základě odrůdy oliv nebo terroir. Odborné italské ocenění, která sledujeme a vybíráme olivové oleje jsou Flos Olei, Sol d’Oro, Gambero Rosso, Monocultivar Expo, Leone d’Oro, Biol a Armonia.

Olivastro, absolutní špička na italské scéně, patří do Hall of Fame ročenky Flos Olei s úžasným skóre 100/100

Italský olivový olej ze zelených oliv od vysoce oceňovaného producenta. Úžasný časný sběr ikonické kombinace frantoio/moraiolo/leccino z Umbrie. Krásná ukázka toho, jak má...

Italský olivový olej ze zelených oliv od vysoce oceňovaného producenta. Úžasný časný sběr ikonické kombinace frantoio/moraiolo/leccino z Umbrie. Krásná ukázka toho, jak má...

Plnochutný toskánský olivový olej s intenzivní chutí nezralých oliv, který zaujme svým silným bylinkovým projevem. Flos Olei 100/100 bodů. Výborný na silné omáčky, luštěniny a...