Italské olivové oleje
Země s největším množstvím olivových odrůd (přibližně 600) je po Španělsku druhý největší producent olivového oleje. Kvalitní italský olivový olej poznáme díky voňavým čerstvým tónem posekané trávy, aromatických bylinek a salátu či čekanky. Značné jsou i ovocné stopy zelených jablek, rajčat, citrusů a nezralých ořechů. Vše doplňuje kořenitý podtón, který se intenzitou liší na základě odrůdy oliv nebo terroir. Odborné italské ocenění, která sledujeme a vybíráme olivové oleje jsou Flos Olei, Sol d’Oro, Gambero Rosso, Monocultivar Expo, Leone d’Oro, Biol a Armonia.
Nová sezóna! Úroda září 2024. Nefiltrovaný olivový olej Frescolio – první, nový čerstvý olej ze sicilské známé farmy Frantoi Cutrera s krásnou silnou chutí zelených oliv.
Kvalitní sicilský olivový olej – krásná ovocná odrůda “nocellara” svou bylinkově rajčatovou chutí je jako stvořená pro pizzu, ryby, těstoviny a mozzarellu.
Olivastro, absolutní špička na italské scéně, patří do Hall of Fame ročenky Flos Olei s úžasným skóre 100/100
Delikátní chuť čerstvých rajčat, bylinek a oříšků – to je špičkový olivový olej ze Sicílie. Působí univerzálněji, není silně hořký, a proto si ve světě získal mnoho fanoušků.
Italský olivový olej ze zelených oliv od vysoce oceňovaného producenta. Úžasný časný sběr ikonické kombinace frantoio/moraiolo/leccino z Umbrie. Krásná ukázka toho, jak má...